Robuuste schuur en veranda in Nijkerk

In Nijkerk mochten we aan de slag met een puntschuur en veranda. De ruime schuur heeft een robuuste look, dankzij het douglas hout en de betonnen vloer. Zo past deze goed in het totaalplaatje van het huis en de tuin. Aan de achterkant bevindt zich een veranda die wordt ingezet als loungeruimte. Hierdoor kunnen de bewoners genieten van hun tuin en tegelijkertijd droog of uit de zon zitten.

Projectdetails

 • 12 meter lang x 3 meter breed x 4 meter hoog
 • Douglas constructie met betonnen vloer
 • Prijs op aanvraag € 36.000 – €40.000
Vraag offerte aan

De bewoners van dit huis hadden de wens om een puntschuur op de oprit te realiseren, die doorloopt in de tuin in een veranda. De keuze viel op een puntschuur met veranda. Het gekozen materiaal, douglas hout, kan tegen een stootje en is duurzaam in gebruik. De gestucte borstwering en betonnen vloer passen goed bij het huis en de tuin. Een echte blikvanger! De schuur is geïsoleerd, zodat de spullen binnen goed beschermd zijn tegen bijvoorbeeld vocht.

De schuur loopt door in een veranda, zodat er ook direct een extra zitruimte is. Deze ruimte bevindt zich aan de achterkant van de schuur, waardoor er veel privacy is en er tegelijkertijd volop genoten kan worden van de prachtige tuin. Een echte aanwinst voor nog meer buitenleven!

 

Strakke tuinkamer met toilet en buitendouche

In Apeldoorn realiseerde Stantico een strakke tuinkamer naast het zwembad, inclusief toilet, techniekruimte voor het zwembad en buitendouche met schutting. De tuinkamer zorgt ervoor dat de tuin een compleet plaatje wordt.

Er is gekozen voor een strakke look, die goed past bij de stijl van de rest van de tuin. Deze tuinkamer zorgt ervoor dat de bewoners het hele jaar door kunnen genieten van hun tuin!

Projectdetails

 • Totaal 9m lang, 4,3m breed en 2,9m hoog
 • Ayous bekleding, betonnen vloer
 • Deze uitvoering kost €60.000 – €70.000

Deze strakke tuinkamer heeft een betonnen vloer en ayous bekleding. Deze warme houtsoort zorgt voor een luxueuze uitstraling, die goed past bij de inrichting. Ook de deur naar het toilet is van dit materiaal gemaakt, zodat deze een eenheid vormt met de rest van de tuinkamer. De glazen deuren zorgen voor openheid en verbinden de tuinkamer met de rest van de tuin.

Stantico realiseerde ook het toilet en de techniekruimte voor het zwembad. Naast de tuinkamer werd ook een buitendouche geplaatst, inclusief schutting van ayous materiaal. Zo matcht alles perfect met elkaar en vormt het een sluitend geheel.

Klantverhaal | Familie Pellenbrink

Voor de familie Pellenbrink heeft Stantico een tuinkamer gerealiseerd met alles erop en eraan. Zo bevat deze tuinkamer een kantoor, berging, wellness met buitendouche, sauna en bubbelbad. “Diederick regelt alles van A tot Z.”

“Wij zijn hier in 2016 komen wonen, er stond toen een oude schuur in de tuin. We hebben gekeken wat we wilden en wat onze uitgangspositie was.” Het moet een plek worden waar ze samen kunnen zitten, in combinatie met een sauna. Ook moeten de kinderen hier kunnen zitten en spelen. “Bij familie en anderen zagen wij wel verschillende losse inrichtingen, maar wij wilden een ontwerp dat alles in zich heeft.”

 

 

 

 

Inspiratie opdoen

De familie Pellenbrink heeft inspiratie opgedaan door te kijken in folders en op Pinterest. “Vanuit huis wilden we bijvoorbeeld niet in een lege tuinkamer kijken. Daarom kozen we voor lamellen aan de tuinzijde. We wilden wel een mooie constructie. Door de u-vorm blijft de diepte in de tuin behouden.” Naast de tuinkamer wilde de familie een kantoor, berging en wellness. “We wilden een plek creëren waar we kunnen werken en ontspannen. Daarom wilden we graag een werkplek, pantry, zithoek en badkamer. En daarnaast een wellness-gedeelte, met sauna, plek voor een bubbelbad en buitendouche. Allemaal in onze eigen tuin.”

Brochure aangevraagd

Vervolgens heeft de familie een brochure aangevraagd bij Stantico. “We hadden al een architect in de hand genomen, die heeft een ontwerp gemaakt. Er zijn verschillende aannemers langsgekomen, maar daar kwamen we er niet mee uit, zowel in bouwwijze als ook in budget. Er moest namelijk vanuit de tekening gebouwd worden.

Ook inspiratie opdoen voor uw nieuwe project? Vraag dan uw gratis magazine aan via de knop hieronder.

Uw inspiratie magazine aanvragen

 

 

 

 

Telefoongesprek

Na alle aannemers had mevrouw Pellenbrink een telefoongesprek met Diederick. “Het was een leuk gesprek; we hebben het gelijk over onze situatie gehad. Diederick gebruikte de bestaande tekening als basis en daar konden we op voortborduren. Samen hebben we bijvoorbeeld nagedacht over de breedte van de kozijnen, de keuze voor aluminium of hout enzovoort. We merkten direct dat Diederick ervaring heeft, ook met bijvoorbeeld het plaatsen van een kachel.” In de tuin stond een grote boom. “We wilden de boom heel erg graag behouden en betrekken bij de tuinkamer, want die zorgt voor veel sfeer in de tuin. Stantico heeft ervoor gezorgd dat dat mogelijk was, door om de boom heen te bouwen.”

Bouwen op afstand

Na de gesprekken is er een afspraak gemaakt voor het plaatsen. “Uiteindelijk kon Stantico eerder komen, maar wij zaten op dat moment in Bonaire. Op afstand hebben we toen alles volledig afgestemd. We zijn gelukkig flexibel, dus dat vonden we juist leuk. Er is echt vanuit de tekening gebouwd, dat was leidend. Rechts vooraan is tijdens het bouwproces nog een raam toegevoegd, dat was geen probleem.”

Boom behouden

“Diederick heeft ons goed geadviseerd; hij moest kunnen bouwen, maar de boom moest behouden blijven. Daarom hebben we gekozen voor een vlonder, om de wortels van de boom te camoufleren. We wilden op de vlonder heel graag een bubbelbad, zodat we daar konden genieten van onze tuin. Diederick heeft de vlonder sterk genoeg gemaakt voor het bubbelbad.”

 

 

Hardwerkende vakmannen

“De werknemers van Stantico zijn hardwerkende vakmannen. De elektricien en de loodgieter deden hun werk ook goed. Zij begrijpen echt wat ze aan het doen zijn; de buitendouche heeft bijvoorbeeld ook een aparte kraan binnen. Ze stonden ook open voor feedback. Er is daarnaast één duidelijke lijn in de communicatie met Diederick zelf.”

Werken en genieten

De tuinkamer wordt dagelijks gebruikt. “Als ondernemers is het fijn om een plek te hebben waar we rustig kunnen werken. Na een werkdag kunnen we in de tuin een wijntje doen of ontspannen in de sauna of het bubbelbad. Daarnaast kunnen we er familie ontvangen of kinderfeestjes geven. Onze tuin én de tuinkamer wordt zo optimaal gebruikt!”

Uw offerte aanvragen

“Voor ons was het vooral fijn dat Stantico all-in-one doet. Diederick regelt alles van A tot Z. Dat was een uitkomst.”

– Familie Pellenbrink

All-in-one tuinkamer met kantoor, berging en wellness

In Breda heeft Stantico een prachtige tuinkamer gerealiseerd, die alles heeft. De bewoners wilden een plek waar ze konden werken en ontspannen. Daarom is deze tuinkamer een kantoor, zitplek en wellness in één.

Er is gekozen voor een u-vorm, zodat de diepte in de tuin behouden blijft. De bewoners wilden vanuit huis niet in een lege tuinkamer kijken, daarom zijn er lamellen geplaatst aan de tuinzijde. In de tuin staat een grote boom, die de bewoners graag wilden behouden. Daarom is er om de boom heen gebouwd en zijn er vlonders over de boomwortels geplaatst. Hier kon een bubbelbad op geplaatst worden.

Projectdetails

 • 18 m breed x 10 m lang
 • Inclusief sauna en buitendouche
 • Deze uitvoering kost €120.000 – €130.000

De bewoners vertellen: “Als ondernemers is het fijn om een plek te hebben waar we rustig kunnen werken. Na een werkdag kunnen we in de tuin een wijntje doen of ontspannen in de sauna of het bubbelbad. Daarnaast kunnen we er familie ontvangen of kinderfeestjes geven. Onze tuin én de tuinkamer wordt zo optimaal gebruikt! Wij vonden het vooral fijn dat Stantico all-in-one doet. Diederick regelt alles van A tot Z. Dat was voor ons een uitkomst.”

Strakke tuinkamer en gastenverblijf in Zierikzee

Dit project in Zierikzee omvat een tuinkamer met gastenverblijf. Het gastenverblijf is voorzien van een slaapkamer inclusief badkamer met douche en toilet. Daarnaast kan het verblijf worden ingezet als kantoor, door de toevoeging van een bureau met computers. De tuinkamer zit aan het gastenverblijf vast. Dit is een gezellige plek om te loungen. Zo is dit ontwerp van alle gemakken voorzien.

Er is gekozen voor een strakke look. Er is gebruik gemaakt van douglas en eiken materialen, om zo een modern, maar toch natuurlijk effect te creëren. Voor het gastenverblijf is gekozen voor een combinatie van witte muren en houten details. Dit zorgt voor een eigentijds, maar ook tijdloos interieur.

Projectdetails

 • Gastenverblijf is 8,60 x 3 meter, tuinkamer is 4 x 3 meter
 • Voorzien van douglas en betonnen vloer
 • Deze uitvoering kost €70.000 – €75.000

Deze klant heeft een gastenverblijf laten bouwen om vrienden en familie in te ontvangen. Omdat de klant ver van de familie vandaan woont, is dit de perfecte oplossing om vrienden en familie een fijn verblijf te bieden. Het gastenverblijf is voorzien van een slaapkamer inclusief kantoor, met daarnaast een badkamer voorzien van douche en toilet. De grote deuren zorgen voor veel lichtinval.

De tuinkamer straalt, door het gebruik van natuurlijke materialen, warmte en gezelligheid uit. De betonnen vloer maakt het geheel af. Dit project heeft deze tuin getransformeerd tot een multifunctionele plek, waar het de gasten aan niets ontbreekt.

Multifunctioneel buitenverblijf in Utrecht

Dit voltooide project in Utrecht omvat een luxe buitenverblijf met een tuinkamer, werkruimte en schuur, allemaal ontworpen om aan de specifieke behoeften van de klant te voldoen. De prominente kenmerken zijn de eikenhouten structuur met Stantico stijlelementen en het gebruik van natuurlijke materialen zoals eiken en douglas. Het eindresultaat is een functionele ruimte die esthetisch past bij de levensstijl van de bewoners.

Het tuinverblijf is gebouwd met een eiken gebinte dat een vleugje Stantico stijl toevoegt, zonder de functionaliteit uit het oog te verliezen. Eiken en douglas bekleding dragen bij aan de duurzaamheid en natuurlijke uitstraling van het gebouw. Een vlonder en doordachte verlichting versterken de buitenomgeving en creëren een uitnodigende sfeer.

Projectdetails

 • Totaal 15 meter lang, 3,80 meter breed
 • Voorzien van stalen schuifdeuren, geïsoleerde ramen
 • Deze uitvoering kost €95.000 – €98.000

In de werkruimte zorgen geïsoleerde ramen voor natuurlijk licht, terwijl storende geluiden worden gedempt, waardoor een ideale omgeving voor productiviteit ontstaat. De tuinkamer combineert stijlvolle elementen met een naadloze connectie naar buiten, waardoor een rustige plek ontstaat om te ontspannen.

De klant gaf ons de vrijheid om hun persoonlijkheid te vertalen in het ontwerp. Door gewaagde keuzes te maken, hebben we een unieke stijl gecreëerd die aansluit bij de smaak en voorkeuren van de bewoners. Elk aspect van het ontwerp draagt bij aan de unieke sfeer van het tuinverblijf.

Dit project benadrukt de synergie tussen klantinzicht en creatieve deskundigheid. Het luxueuze tuinverblijf, met de tuinkamer, werkruimte en schuur, belichaamt niet alleen vakmanschap, maar ook een levensstijl. Het eindresultaat is een tijdloze ruimte die een blijvende indruk achterlaat.

Dit wil ik ook!

Luxe tuinkamer met unieke looks

Dit project in Vught omvatte de succesvolle bouw van een luxe tuinkamer met unieke looks, die naadloos aansluit bij de wensen van de klant. Deze prachtige tuinkamer is ontworpen als een stijlvolle uitbreiding van de woning, waarbij functionaliteit en esthetiek perfect samenkomen.

Ontwerpkeuzes
Bij het ontwerpen van deze tuinkamer hebben we nauw geluisterd naar de klant, zodat we een ontwerp op maat konden realiseren. De tuinkamer is een harmonieuze mix van moderne en klassieke elementen, met hoogwaardige materialen zoals hout, glas en metaal, die zorgen voor een elegante uitstraling.

Projectdetails

 • Totaal 8,50 meter lang, 3,50 meter breed
 • Douglas zwart, ayous, vuren, stuc wanden en een dakkoepel.
 • Deze uitvoering kost €30.000 – €33.000

Highlights
De tuinkamer onderscheidt zich door zijn unieke looks. Het ontwerp is volledig in lijn met de omgeving en de architectuur van de woning, waardoor het als een natuurlijk verlengstuk van het huis fungeert. Hierdoor is een heerlijke buitenruimte ontstaan waar de klant op geheel eigen wijze kan ontspannen en genieten van de omgeving.

Realisatie
Ons ervaren team van vakmensen heeft met zorg en precisie gewerkt aan de bouw en afwerking van de tuinkamer. Met oog voor detail en kwaliteit hebben we ervoor gezorgd dat de tuinkamer volledig naar de wensen van de klant is gerealiseerd. Zowel de interne als externe afwerking is met de grootste zorg uitgevoerd, om een duurzame en luxueuze tuinkamer te creëren waar de klant vele jaren plezier van zal hebben.

Ik wil ook zo’n tuinkamer!

Tuinkamer met binnen- en buitendeel

We presenteren graag deze moderne, strakke tuinkamer met een prachtige zwarte basis in een opvallende 3 kleuren lijn. De ontwerpkeuzes zijn zorgvuldig gemaakt, waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen zoals Ayous, douglas hout en stalen deuren. Hiermee is een eigentijds look gecreerd, die we vertaald hebben in een buiten- en binnendeel. De combinatie van deze materialen en design heeft geresulteerd in een prachtige tuinkamer die qua stijl prachtig aansluit bij de woning.

Projectdetails

 • Totaal 10 meter lang, 3 meter breed
 • Modern ontwerp, zwarte basis, uitgewerkt in 3 kleuren lijn
 • Ayous wandbekleding, douglas basis, glazen deuren
 • Deze uitvoering kost € 28.000 – € 31.000

Oase van rust, in elk seizoen

De afwerking, zowel binnen als buiten, is tot in de puntjes verzorgd. Met een professionele schilderbeurt is de tuinkamer perfect afgewerkt. Daarnaast is er aandacht besteed aan het dak met een stijlvolle koepel die een uniek element toevoegt aan het geheel. Let ook op de haard. Een toonbeeld van comfort en warmte in de koudere seizoenen.

Wij streven er altijd naar om samen met de klant de eigen stijl en wensen om te zetten naar een maatwerk tuinkamer. Graag tonen wij initiatief. Dat hebben we in dit ontwerp zeker tot uiting gebracht, waarbij we de klantwens nadrukkelijk hebben gerealiseerd: een tuinkamer die precies past in stijl bij de woning.

 

 

Complete tuinkamer Nijkerk

Een prachtige tuinkamer gemaakt met oog voor detail. Geniet van de gezelligheid en warmte van een houthaard. De stalen deuren voegen een moderne touch toe aan de landelijke sfeer, waardoor een harmonieuze en uitnodigende ruimte ontstaat. Met de keuze voor douglas materialen en zwarte planken, gecombineerd met klossen overstek, is een uniek plaatje gecreëerd. Alles met het doel: een moderne tuinkamer in landelijke stijl.

Projectdetails

 • Totaal 7 meter lang, 3,50 meter breed
 • Voorzien van houthaard en stalen deuren
 • Gedroogd Douglas met zwarte planken, klossen overstek
 • Deze uitvoering kost € 40.000 – € 43.000

Oase van rust, in elk seizoen

De warme gloed van een houthaard verwelkomt je, terwijl het knapperende vuur dansende schaduwen werpt op de sfeervolle ruimte. Je voelt meteen een gevoel van ontspanning en geborgenheid. De stalen deuren, elegant en modern, openen zich naar de natuurlijke pracht om je heen, waardoor binnen en buiten naadloos samensmelten.

Elk detail is met zorg gekozen. Dat is zichtbaar in alle details. Ervaar het vakmanschap van Stantico.

Of je nu wilt genieten van een rustig moment met een goed boek, gezellig wilt samenkomen met vrienden en familie of gewoon wilt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, deze tuinkamer biedt de perfecte setting. Een plek waar je kunt ontspannen, inspireren en dromen.

 

Sfeervolle tuinkamer met berging

Deze tuinkamer is een echte blikvanger in de tuin. Compleet met lounge- en eetgedeelte en ruime berging! De barbecue uit de berging halen om vervolgens te eten in de tuinkamer, dat is toch ultiem genieten!

Pojectdetails

 • Totaal 13 meter lang, 4 meter breed (tuinkamer 8 meter lang, berging 5 meter lang)
 • Plato wood planken aan de binnenzijde van de tuinkamer
 • Gedroogd Douglas sponning planken aan buitenzijde van de berging
 • Deze uitvoering kost € 55.000 – € 58.000

Een ware blikvanger

Deze tuinkamer beschikt over een loungegedeelte én een eetgedeelte, afgescheiden door een sfeervolle doorkijkhaard. Zo is er altijd reden om in de tuinkamer te verblijven. Met de ruime berging, grenzend aan het buitenverblijf, is het een ware blikvanger geworden. Een optimale sfeerbeleving in eigen tuin!

 

Meer weten?
 • Realiseert buitendromen
 • Iconische houtbouw
 • Persoonlijke passie