Klantverhaal | Familie Pellenbrink

Voor de familie Pellenbrink heeft Stantico een tuinkamer gerealiseerd met alles erop en eraan. Zo bevat deze tuinkamer een kantoor, berging, wellness met buitendouche, sauna en bubbelbad. “Diederick regelt alles van A tot Z.”

“Wij zijn hier in 2016 komen wonen, er stond toen een oude schuur in de tuin. We hebben gekeken wat we wilden en wat onze uitgangspositie was.” Het moet een plek worden waar ze samen kunnen zitten, in combinatie met een sauna. Ook moeten de kinderen hier kunnen zitten en spelen. “Bij familie en anderen zagen wij wel verschillende losse inrichtingen, maar wij wilden een ontwerp dat alles in zich heeft.”

 

 

 

 

Inspiratie opdoen

De familie Pellenbrink heeft inspiratie opgedaan door te kijken in folders en op Pinterest. “Vanuit huis wilden we bijvoorbeeld niet in een lege tuinkamer kijken. Daarom kozen we voor lamellen aan de tuinzijde. We wilden wel een mooie constructie. Door de u-vorm blijft de diepte in de tuin behouden.” Naast de tuinkamer wilde de familie een kantoor, berging en wellness. “We wilden een plek creëren waar we kunnen werken en ontspannen. Daarom wilden we graag een werkplek, pantry, zithoek en badkamer. En daarnaast een wellness-gedeelte, met sauna, plek voor een bubbelbad en buitendouche. Allemaal in onze eigen tuin.”

Brochure aangevraagd

Vervolgens heeft de familie een brochure aangevraagd bij Stantico. “We hadden al een architect in de hand genomen, die heeft een ontwerp gemaakt. Er zijn verschillende aannemers langsgekomen, maar daar kwamen we er niet mee uit, zowel in bouwwijze als ook in budget. Er moest namelijk vanuit de tekening gebouwd worden.”

Uw inspiratie magazine aanvragen

 

 

 

 

Telefoongesprek

Na alle aannemers had mevrouw Pellenbrink een telefoongesprek met Diederick. “Het was een leuk gesprek; we hebben het gelijk over onze situatie gehad. Diederick gebruikte de bestaande tekening als basis en daar konden we op voortborduren. Samen hebben we bijvoorbeeld nagedacht over de breedte van de kozijnen, de keuze voor aluminium of hout enzovoort. We merkten direct dat Diederick ervaring heeft, ook met bijvoorbeeld het plaatsen van een kachel.” In de tuin stond een grote boom. “We wilden de boom heel erg graag behouden en betrekken bij de tuinkamer, want die zorgt voor veel sfeer in de tuin. Stantico heeft ervoor gezorgd dat dat mogelijk was, door om de boom heen te bouwen.”

Bouwen op afstand

Na de gesprekken is er een afspraak gemaakt voor het plaatsen. “Uiteindelijk kon Stantico eerder komen, maar wij zaten op dat moment in Bonaire. Op afstand hebben we toen alles volledig afgestemd. We zijn gelukkig flexibel, dus dat vonden we juist leuk. Er is echt vanuit de tekening gebouwd, dat was leidend. Rechts vooraan is tijdens het bouwproces nog een raam toegevoegd, dat was geen probleem.”

Boom behouden

“Diederick heeft ons goed geadviseerd; hij moest kunnen bouwen, maar de boom moest behouden blijven. Daarom hebben we gekozen voor een vlonder, om de wortels van de boom te camoufleren. We wilden op de vlonder heel graag een bubbelbad, zodat we daar konden genieten van onze tuin. Diederick heeft de vlonder sterk genoeg gemaakt voor het bubbelbad.”

 

 

Hardwerkende vakmannen

“De werknemers van Stantico zijn hardwerkende vakmannen. De elektricien en de loodgieter deden hun werk ook goed. Zij begrijpen echt wat ze aan het doen zijn; de buitendouche heeft bijvoorbeeld ook een aparte kraan binnen. Ze stonden ook open voor feedback. Er is daarnaast één duidelijke lijn in de communicatie met Diederick zelf.”

Werken en genieten

De tuinkamer wordt dagelijks gebruikt. “Als ondernemers is het fijn om een plek te hebben waar we rustig kunnen werken. Na een werkdag kunnen we in de tuin een wijntje doen of ontspannen in de sauna of het bubbelbad. Daarnaast kunnen we er familie ontvangen of kinderfeestjes geven. Onze tuin én de tuinkamer wordt zo optimaal gebruikt!”

Uw offerte aanvragen

“Voor ons was het vooral fijn dat Stantico all-in-one doet. Diederick regelt alles van A tot Z. Dat was een uitkomst.”

– Familie Pellenbrink

  • Realiseert buitendromen
  • Iconische houtbouw
  • Persoonlijke passie